Counting my day...

Monday, August 17, 2009

Shah alam...

Ptg smlm..dl keadaan yg agak membosankan..tetibe aku terlihat fiza sign out..sejurus beberapa minit kemudian aku terpandang statu anein 'outsss' dh sign out jgk dgn tiba..trus aku jelesssss!!! dan memyerbu anein tanye die kt mn..hehehe

Sbb??..aku windu kt Shah Alam!!...waaaaaaaaaaaa!!!.. Selalunya kami akan bersama di hujung minggu..samada kuar beronggeng..atau beronggeng di rumah sambil menikmati tdo yg secukupnya..bkn ape..supaya kami mendapat tenaga dan semangat untuk menyambut hari senin..(alasan..haha)



Sungguh!!..aku rindu sgt hari2 aku kt shah alam..walaupn dlm diam aku mengira hari nk tamatkn degree aku..tp aku hepi dok kt sana..walaupn dlm umah tu ramai yg kj dr yg blaja..tp aku xeran langsung..haha..sbb sume org respect bl aku nk study..bl time aku bz assignmnt..bl time aku bz thesis..ade jgk yg masakkn megi kt aku bl aku terlalu bz smpai xsmpat nk mkn..aduuhhhh!!..tu lah housemate2 aku..rindu xkorang kt aku??



Dh lbh stgh taun aku tingglkn rumah teres 2 tingkt kt Jalan Kristal tu..klu la aku dpt ulang blk ape yg pnh aku lalui zaman2 degree aku dl..kn bgus..hehe..

Saat2 kami sama2 kuar tgk wayang walaupn dh lwt mlm..

Saat kami sama2 beronggeng mkn pizza..merayap kt jj ..

Saat kami sama2 mkn besar bl ada yg sudi msk n membantu..

Saat kami sama2 korek2 lemari dapur bl sama2 xbp de duit nk mkn sdp2..

Saat kami sama2 ngumpat bl de yg wat perangai..

Ada jgk saat kami sama2 rs nk shopping..walaupn aku xsdr diri menggunakan duit PTPTN...dan saat itu jgk anein mempengaruhi aku suh bl bj br..heeee



Pe kabar agaknye umah tu skang...pecite kwn2 sepermainan ku sume..anein..yanti..jaja..chim..zila..ema..siti..fiza..kak ina..ib..sya..even dh ramai yg xde kt ctu..tp korg mmg best..



Rindu jgk aku dgn bas2 rapid kl yg membawa aku ke kelas setiap hari..dn membawa aku ke kl bl aku rs nk g kl..

dan jugak bas seranas yg membawa aku ke kompleks PKNS..dimana tempat aku amik duit PTPTN..dan bersopink sket2 kt SACC mall ataupn PAS..(walaupn aku percaya sehingga kini seranas masih dimonopoli oleh indon n bangla..)


Emmm..ape lg ek..haaaa..thanks tu ND sbb bwk aku g tgk konsert hot fm big jam..walaupn kejap je..dn ko sibuk ngan magic ko tuh..hehe


Sbenarnye bnyk lg aku nk cite nih..tp memandangkn Subuh dh menjelang sejak td..aku pn dh nk siap g kj jap g..aku smbg lg nant...







3 comments:

Asue said...

waa...gambo n nama den pun ade...windu sama kamoo jugaks...hehe..tol la..kekdg rindu saat kiter bersama2 erk..saat ada org tu citer selipar dia putus time naik bas n x cukup duit seposen nk bayo tambang...kah..kah..kah...so sweett

Latifah Suaib said...

wahahaha...chess..ingt lg akak peristiwa itam sy tuh..kik..kik.. kelakar toll...
Btol la ckp akak..klu xde seposen pn xleh nek bas..pasni jgn buang2 duit selen..

Yatmin blog said...

Assalamu 'alaikum.
Saya turut bahagia bila mbak masih menjujung nilai-nilai isla,dalam hal ini mbak mau mengangkat sesuatu yang Islami pada blog mbak.
Terutama lagi busana muslimah.sungguh sebuah anugrah tersendiri buat mbak dari Alloh SWT,amin.
Salam kenal dari saya Yatminto.